Knikarmscherm

Knikarm Zonnescherm

Een knikarmscherm om uzelf te beschermen tegen de zon en tegelijkertijd te genieten van een verkoelend drankje op een zonnige dag. Marsman Maatwerk is de specialist op het gebied van zonwering. Bij ons kunt u terecht voor diverse soorten knikarmschermen.

Heeft u direct een vraag?

Wat is belangrijk bij het kopen van een knikarmscherm?

Wat zijn de voordelen van een knikarmscherm?

De voornaamste voordelen van een knikarmscherm zijn:

  • u heeft geen ruimteverlies in uw tuin vanwege de vrije doorloop, geen pilaren o.i.d.
  • een knikarmscherm wordt op maat gemaakt, waardoor deze perfect past in uw tuin
  • het zorgt voor schaduw en een aangename temperatuur in uw huis
  • de strakke cassette zorgt voor een nette uitstraling en zijn in diverse soorten te krijgen
  • de mogelijkheden qua kleur zijn eindeloos, voor het garnituur (ofwel de bak) zijn er 5 moderne kleuren van helderwit tot parelzwart
  • de kleuren van de doeken zijn in streepdoeken en effen doeken te verkrijgen. Alle grote merken zoals Dickson, Swela en Tibelly zijn verkrijgbaar.

Wat is de juiste maatvoering?

Op welke plek wilt u schaduw en tot hoe ver moet deze reiken zodat u optimaal in de schaduw kunt zitten? Vaak wordt er gekozen voor een zo breed mogelijk knikarm zonnescherm zodat ramen en deuren hieronder vallen. Let daarbij op dat de uitval van het scherm geen geopende ramen en/of deuren kan raken. Knikarmscherm Taurus kent een breedtemaat van 230 tot 550 cm. Meer weten over dit knikarmscherm?

Maatvoering knikarmscherm

Mocht u ervoor kiezen om zelf een zonnescherm op te meten, of uw wensen te bespreken met de zonweringspecialist, wees u dan bewust van bijv. een hemelwaterafvoer of een muur die verspringt. En heeft u een uitbouw met plat dak waar u het knikarmscherm aan wilt bevestigen, bespreek dit dan ook met uw zonweringspecialist. In sommige gevallen is het namelijk nodig om hier een ander type bevestiging voor te kiezen.

De lengte van de uitval van uw knikarmscherm is de lengte vanaf de muur tot de buitenzijde van de voorlijst, wanneer het scherm volledig geopend is. Hoe ver de maximale uitval kan zijn, hangt af van factoren als hoogte en sterkte van de gevel en uiteraard de diepe van het terras.

Hoe wilt u uw knikarmscherm bedienen?

somfy-knikarmscherm

Hoe wilt u uw knikarmscherm graag bedienen? Veelal wordt er gekozen voor een elektrisch knikarm zonnescherm maar uiteraard is het ook mogelijk om een handbedienbaar scherm te kiezen. Met een slingerstang bedient u het scherm. Een groot voordeel hiervan is dat er geen stroom hoeft te worden aangelegd en dus ook geen kabelgootjes en dergelijke. Daarnaast is het voordeliger.

De voordelen van een elektrisch knikarmscherm zijn dat u deze kunt uitbreiden met een app of afstandsbediening. Standaard werken wij met de bediening van Somfy. Een ideale basis om op ieder gewenst moment de knikarm aan te passen naar uw behoefte.

Een knikarmscherm met verlichting en andere accessoires

Kiest u voor een Somfy aansluiting, dan is het goed om te weten dat u ook handige accessoires zoals sensoren kunt bijbestellen. Een voorbeeld is de zonsensor. Deze stuurt het knikarmscherm aan zodra de overschrijding van ingestelde lichtintensiteit wordt behaald. Het scherm schuift automatisch uit waardoor een aangename binnentemperatuur behouden blijft. Of wat dacht u van een windsensor. De zonwering gaat dan automatisch in als er een bepaalde windkracht wordt gemeten.

Naast sensoren is een verlichting ook een interessante optie. Zo kunt u tijdens een zwoele zomeravond heerlijk onder uw knikarmscherm genieten. En om niet geheel in het donker te verdwijnen, kan een sfeervolle led-verlichting uitkomst bieden.

Welke kleurstelling heeft uw voorkeur?

Bent u erover uit welk knikarmscherm het beste bij uw woning past? Dan is het tijd om na te denken over de kleurstellingen. U kunt naast het doek ook kiezen welke kleur de cassette van de knikarm krijgt. Naast wit en roomwit behoren ook kleuren als antraciet, zilverkleurig en zwart tot de mogelijkheid. Dit kan in soms net het verschil maken en bijvoorbeeld beter passen bij de kleur stenen van uw huis.

Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan gekleurde doeken. Van gestreept tot effen en in vrijwel iedere kleurstelling verkrijgbaar. Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden. Ontdek de complete collectie in onze showroom.

Doek knikarmscherm

Knikarmscherm inclusief montage

Wilt u graag een knikarmscherm dan voorzien wij u ook in de montage ervan. Het monteren van een knikarmscherm is een vak apart. Onze ervaren zonweringmonteurs plaatsen uw knikarmscherm vakkundig. Wilt u een knikarmscherm inclusief montage? Daarvoor kunt u bij ons terecht.

Knikarm zonnescherm

Voor een diversiteit aan knikarm zonneschermen nodigen wij u uit in onze woonwinkel in de Lier. Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van zonwering en knikarmschermen in het bijzonder. Met onze jarenlange expertise weten wij als geen ander wat er nodig is tot de ideale zonwering te komen.

Knikarmscherm kopen?

Bent u genoeg geïnformeerd en wilt u uw knikarmscherm kopen? Kom langs in onze woonwinkel in de Lier. Bespreek uw wensen aan en samen stellen wij uw ideale knikarmscherm samen.

Maak een afspraak of neem contact op
Afspraak maken