Screens

Zonnescreen

Screens als de oplossing tegen de zonnestralen die zich een weg naar binnen zoeken? Uw interieur wordt beschermd tegen de UV-stralen en ook het klimaat in huis blijft beter op de gewenste temperatuur met behulp van screens. En het strakke uiterlijk van een screen zorgt voor een verrijking van het aanzicht van uw woning. Bent u op zoek naar kwalitatief goede screens op maat voor een aantrekkelijke prijs? Kom dan naar onze showroom en wij helpen u graag.

Heeft u direct een vraag?

Wat is belangrijk bij het kopen van screens?

Screen zonwering: traditioneel of rits-screen?

Bent u op zoek naar een screen zonwering? Een strakke zonwering die de zon weert, uw meubilair beschermd en tegelijkertijd uw huis verfraaid. Screens reflecteren tussen de 80 en 90% van het zonlicht, hierdoor blijft het binnen goed op temperatuur.

Er zijn twee soorten screens, de traditionele screen en de rits-screen. Een rits-screen wordt strak ingesloten in de zijgeleiders in tegenstelling tot het traditioneel screen waarbij het doek los van de geleider hangt. De techniek lijkt daarmee op die van een rolluik. Het voordeel van een screen ten opzichte van een rolluik, is dat u door een screen nog steeds naar buiten kunt kijken. Met een rolluik gaat dit niet.

Een rits-screen - ook wel zipscreen genoemd - heeft een groot voordeel dat het bijna niet klappert in de geleiders zodra de wind waait. Doordat het doek strak wordt ingesloten krijgt de wind weinig kans. Dit is het belangrijkste verschil tussen een traditioneel screen of een rits-screen. Dit verklaart ook meteen het prijsverschil tussen beide type screens.

Wat zijn de voordelen van screens?

Twijfelt u nog tussen verschillende zonwering? Wij delen hier de belangrijkste voordelen van screens.

  • screens houden de warmte van de zon buiten
  • screens zijn lichtdoorlatend
  • van buiten kunnen voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kijken
  • ze zijn weersbestendig
  • ramen blijven schoner met screens ervoor
  • screens zijn relatief onopvallend
  • ze zijn betaalbaar
  • screens kunnen elektrisch worden bediend
  • ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

Zijn screens buiten toe te passen?

Het doek van screens is gemaakt van glasvezeldoek. Een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen allerlei weersinvloeden. En gebruikt u uw screens regelmatig? Dan scheelt u dat in het aantal poetsbeurten want uw ramen worden minder snel vuil met een screen ervoor.

En wilt u zeker zijn een optimaal gebruik van de screens? Sluit uw screens aan op domotica. Programmeer de screens dan zo dat deze automatisch sluiten als de zon begint te schijnen of als het begint te regenen. Op die manier profiteert u maximaal van uw screens.

Elektrische screens

Elektrische screens bedienen

Wilt u elektrische screens bedienen? Net als vrijwel alle andere zonwering, kunnen ook screens elektrisch worden bediend. Met Somfy is het mogelijk om uw elektrische screens naar wens in te stellen. Via een app kunt u de screens dan precies zo instellen zoals u wilt. Ook is het mogelijk om de screens aan te sluiten op een schakelaar zodat deze ook op die manier elektrisch bedienbaar is.

Screens voor ramen plaatsen?

Screens zijn volledig op maat te maken zodat het perfect past voor uw ramen. Screens voor uw ramen hebben bijkomend voordeel dat het niet alleen de zon tegenhoudt, ook insecten worden geweerd als u kiest voor ritsscreens.

Wat voor soort doek wordt gebruikt voor screens?

Het doek van een screen is gemaakt van glasvezeldoek. Dit materiaal is supersterk en is daarmee tegen alle weersomstandigheden bestand. De doeken zijn op een speciale manier geweven voor verticale toepassing. De doeken zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Hierdoor is er altijd een kleur die past bij het exterieur van uw woning.

Wilt u screens voor uw kantoor, instelling of school?

Op zoek naar screen voor uw school of kantoor? Ondervindt u hinder van zonlicht dat reflecteert op (computer)schermen, digiborden, projectors etc? Hiervoor gebruiken we Ecole 1% doek, dit is een uniek glasvezel screendoek. Het doek heeft - door een andere manier van weven - een dichtere structuur, waardoor er tot wel 84% minder direct licht binnen komt. De ideale zonwering voor een werk- of leeromgeving, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoorpanden.

Meer weten over screens?

Heeft u nog specifieke vragen over screens of wilt u graag screens uitzoeken voor uw woning? Graag nodigen wij u uit in onze woonwinkel in de Lier en bespreken uw wensen. Wij komen dan met een gepast en aantrekkelijk voorstel.

Maak een afspraak of neem contact op
Afspraak maken