Uitvalscherm

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is ideaal om de laagstaande zon te weren en om de binnentemperatuur aangenaam te houden. Door de lage uitval van het scherm vangt het minder wind en is ideaal voor kantoorpanden, woningen in de stad of op het balkon van uw appartement. Alles weten over een uitvalscherm? Bekijk deze pagina of maak direct een afspraak zodat wij u kunnen adviseren welk uitvalscherm het beste bij uw woning past.

Maak direct een afspraak >

Uitvalscherm vs knikarmscherm

Een uitvalscherm zonwering heeft net een andere functionaliteit dan een knikarmscherm. Waar een knikarmscherm een lange (verre) reikwijdte heeft kan een uitvalscherm eerder heel laag uitgerold worden. Hierdoor wordt een lage zon die naar binnen wil schijnen tegengehouden. Om die reden kunt u beter voor een knikarmscherm kiezen als u er graag onder wilt zitten. Heeft u liever bewegingsruimte dan is een uitvalscherm geschikt.

Wat is belangrijk bij het kopen van een uitvalscherm?

Wat zijn de voordelen van een uitvalscherm?

De voordelen van een uitvalscherm zijn:

 • dat het een relatief goedkope vorm van zonwering
 • dat u kunt kiezen voor twee soorten uitvalarmen, de vaste en de windvaste arm
 • dat het volledig op maat samen te stellen is
 • dat het geschikt is voor alle ramen door de instelbare armen
 • dat het zowel handmatig als elektrisch kan worden bediend
 • door de lage uitval kunt u goed tv kijken (of andere beeldschermen bekijken)
 • dat het toepasbaar is om bijvoorbeeld een balkon
 • dat een uitvalscherm gezien wordt als sfeervol t.o.v. een screen die eerder zakelijk en strak kan ogen.

Voor welke situatie is een uitvalscherm geschikt?

Heeft u niet de wens om onder uw zonwering in de schaduw te vertoeven? Dan is een uitvalscherm een goed idee, helemaal als de volgende situaties aan de hand zijn.

 • Iideaal voor hoge gebouwen zoals kantoren
 • Handig voor ramen die alleen naar binnen opengaan
 • Ramen die niet open kunnen
 • Ramen waaronder niet gelopen kan worden

Wat is de juiste maatvoering?

De juiste maatvoering voor uw uitvalscherm is uiteraard afhankelijk van het raam waar u het boven wilt plaatsen. Daarnaast is het goed om van te voren te bedenken of u onder uw zonwering wilt kunnen zitten of dat het enkel is om de zon te weren. Vaak wordt gekozen voor een uitvalscherm op een plek waar ook nog makkelijk langsgelopen kan worden. U hoeft er dan niet onder te zitten. Wilt u dat wel dan is het het overwegen waard om te kijken naar een knikarmscherm.

Belangrijk om te weten. Wilt u zonwering boven een deur plaatsen dan is een uitvalscherm minder geschikt. De deur openen gaat dan niet als het uitvalscherm uit is. Kies ook dan bijvoorbeeld eerder voor een knikarmscherm of pergola.

Vaste of windvaste arm

Denk ook goed na of het uitvalscherm (veel) wind te verduren krijgt. Het is mogelijk om naast een vaste arm te kiezen voor een windvaste arm. Bij de windvaste arm is een krachtige veer bevestigd en een extra schoor zorgt voor een nog betere stabiliteit.

Hoe wilt u uw uitvalscherm bedienen?

Uitvalscherm-somfy

Er zijn twee manieren om uw uitvalscherm te bedienen. De eerste optie is om het handmatig in en uit te schuiven. Een tweede optie is een elektrisch bedienbaar uitvalscherm. Bij voorkeur kiest men steeds vaker voor een elektrisch uitvalscherm met een app en afstandsbediening. Het gebruiksgemak met een Somfy IO product zorgt ervoor dat u veelvuldig en met veel plezier gebruik maakt van uw elektrisch uitvalscherm. Het voordeel is dat u op ieder gewenst moment uw scherm naar behoefte kunt instellen en aanpassen.

Welke cassette en kleurstelling heeft uw voorkeur?

Uitvalscherm zonneschermen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten systemen en kleur doeken.

Systemen uitvalscherm

Er zijn drie systemen: een open systeem, een semi-cassette of een cassette systeem. Per type systeem verschuift de vanaf-prijs. Een open systeem is scherp geprijsd maar uw doek is daarmee minimaal beschermd als het is opgerold in het systeem. Bij een semi-cassette of half gesloten systeem is het doek beter beschermd tegen weersinvloeden maar nog niet zo volledig wanneer u een uitvalscherm kiest met een gesloten systeem. Wees hier alert op bij de keuze van uw uitvalscherm.

Kleur doek uitvalscherm

Er is een uitgebreid scala aan kleurmogelijkheden voor uw uitvalscherm. Denk aan twee-kleuren of een egale kleur. In onze showroom laten wij u graag alle kleurmogelijkheden zien. Zo ook de kleur van het systeem van uw uitvalscherm.

Meten en monteren van een uitvalscherm

Wilt u graag een uitvalscherm meten en monteren? Door alleen uw uitvalscherm te bestellen kunt u heel interessant geprijsd een uitvalscherm aanschaffen. Bent u zelf niet zo handig of wilt u het graag laten doen. Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat uw zonwering strak wordt geplaatst.

Meer weten of meteen uw uitvalscherm kopen?

Heeft u zich georiënteerd en wilt u graag een uitvalscherm kopen? Breng dan vrijblijvend een bezoek aan onze woonwinkel in de Lier. Hier laten wij diverse modellen zonwering zien zodat u weloverwogen de juiste keus kunt maken voor uw zonwering.

Maak een afspraak of neem contact op
Afspraak maken