Markiezen

Sierlijk en stijlvol, dat is kenmerkend voor de markies. Een sfeervol type zonwering met een klassieke uitstraling dat tegelijkertijd effectief is in het weren van de zon en daarmee de warmte in uw huis. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten markiezen.

Heeft u direct een vraag?

Zonnescherm Markies

Wat is van belang om te weten over een markies?

Voordat u een markies aanschaft is het handig om over een paar dingen na te denken. Op deze pagina vindt u meer over de volgende onderwerpen.

Wat zijn voordelen van een markies?

De voordelen van een markies zijn:

  • de sfeervolle uitstraling die ze geven aan uw woning
  • de zijschotten die ervoor zorgen dat de zon vrijwel geen kans krijgt om naar binnen te schijnen
  • niet erg windgevoelig vanwege de stevige constructie
  • dat ze elektrisch bedienbaar zijn
  • dat het zorgt voor schaduw en een aangename temperatuur in huis

Uit welke modellen kunt u kiezen?

Een markies zonnescherm wordt op maat gemaakt. Daarbij zijn er een drie-tal modellen waar u uit kunt kiezen, namelijk: een standaard model, petmodel en klapmodel. Afhankelijk van uw wensen en de locatie van een markies kan goed worden bepaald welk model het beste past.

Standaard model

Bij een standaard markies hoeft er geen rekening te worden gehouden met de doorloophoogte. De standaard markies geeft de beste bescherming tegen de zon doordat zowel aan de voor- als zijkanten de zon wordt geweerd. Ook steekt de markies niet ver uit.

Petmodel

Wilt u graag onder de markies doorlopen of ramen gemakkelijk kunnen openen? Kies dan eerder voor een petmodel markies. In tegenstelling biedt het petmodel minder bescherming tegen de zon doordat de zijkanten minder ver doorlopen. Maar dit geeft u wel meer bewegingsvrijheid onder de markies.

Klapmodel

Tot slot is er nog de markies in klapmodel. Dit model valt minder laag uit dan de standaard markies en heeft ook een minder grote uitval. Dit maakt het tot een compacte markies die geschikt is voor smalle ruimtes.

Wat is de juiste maatvoering?

Bij voorkeur houden wij de maat van het kozijn aan plus 200 mm. Op die manier komt een markies het mooiste tot zā€™n recht. Let bij het opmeten vooral op obstakels waar u in eerste instantie wellicht geen rekening mee houdt. Denk bijvoorbeeld aan een regenpijp of buitenverlichting.

Daarbij is het voor een markies extra belangrijk dat u rekening houdt met de uitval van de markies. Wilt u er onderdoor kunnen lopen als de markies uit staat? Of is het vooral belangrijk dat u er lekker onder kunt zitten? Deze keuze heeft te maken met de uitval die u kiest, zo ook het type model.

markies-somfy

Hoe wilt u uw markies bedienen?

Een markies is zowel manueel als elektrisch bedienbaar. En met de aansluiting op uw domotica systeem zelfs om te toveren in een slimme zonwering. Via een app kunt u ervoor kiezen om de markies op ieder gewenst moment in of uit te laten klappen. Standaard werken wij met de bediening Somfy. Een ideale basis om op ieder gewenst moment uw markies te bedienen.

Markies inclusief montage

Wilt u graag een markies of markiezen voor uw woning aanschaffen en direct laten monteren? Onze vakkundige monteurs zorgen ervoor dat uw markiezen perfect worden geplaatst.

Wilt u advies voor uw markies?

Heeft u nog andere vragen of wilt u de markiezen graag in het echt bewonderen? We nodigen u uit in onze showroom in De Lier en laten u zien wat de mogelijkheden zijn. Van model tot kleur doek en het type bediening.

Neem contact op Of maak een afspraak
Afspraak maken