Markiezen zorgen voor een sfeervolle uitstraling van uw woning. De gezellige kap heeft een klassieke uitstraling en is tegelijkertijd effectief in het weren van de zon

Markies zonnescherm

Een markies zonnescherm is verkrijgbaar in verschillende formaten. Een markies wordt hoofdzakelijk opgesplitst in drie typen: een standaard model, petmodel en klapmodel. Afhankelijk van uw wensen en de locatie van een markies zonnescherm kan goed worden bepaald welk model het beste past.

Standaard model
Bij een standaard markies hoeft er geen rekening te worden gehouden met de doorloophoogte. De standaard markies geeft de beste bescherming tegen de zon doordat zowel aan de voor- als zijkanten de zon wordt geweerd. Ook steekt de markies niet ver uit.

Petmodel
Wilt u graag onder de markies doorlopen of ramen gemakkelijk kunnen openen? Kies dan eerder voor een petmodel markies. In tegenstelling biedt het petmodel minder bescherming tegen de zon doordat de zijkanten minder ver doorlopen. Maar dit geeft u wel meer bewegingsvrijheid onder de markies.

Klapmodel
Tot slot is er nog de markies in klapmodel. Dit model valt minder laag uit dan de standaard markies en heeft ook een minder grote uitval. Dit maakt het tot een compacte markies die geschikt is voor smalle ruimtes.

Zonnescherm Markies

Markies elektrisch

Hoewel een markies een klassieke uitstraling heeft, is het mogelijk om een markies elektrisch te bedienen. Met Somfy IO producten is het mogelijk om met een afstandsbediening eenvoudig uw markiezen in- en uit te klappen.

Markies op maat

Een markies op maat kunt u samenstellen bij Marsman Maatwerk. Naast exacte afmetingen kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren doek. Hiermee wordt een markies echt een verlenging van uw woning of bedrijfspand.

Markiezen kopen

Wilt u graag markiezen kopen voor uw woning of bedrijfspand? Informeer naar de mogelijkheden en kom langs in onze woonwinkel in de Lier.

Maak een afspraak of neem contact op
Afspraak maken